Opvragen energielabel huurwoning

Opvragen energielabel huurwoning

Indien u uw woning gaat verkopen, dan heeft u een energielabel nodig. Indien u uw woning wilt verhuren dan heeft u een energielabel huurwoning nodig als de kale huurprijs hoger is dan 710,68 euro. KBS Vastgoedbeheer kan u helpen bij het opvragen van zo’n energielabel.

Wat is een definitief energielabel?

Kort gezegd, laat een energielabel zien hoe energiezuinig uw woning is. Een energie label omvat bijvoorbeeld onder andere informatie over uw vloerisolatie, glastype en verwarming. Afhankelijk van de energiezuinigheid van uw woning, krijgt u een energielabel: het energielabel laat aan de hand van een A-label tot en met een G-label zien in welke energieklasse uw woning valt. Een A-label is hierbij het meest energiezuinig en een G-label het minst.

Aanvragen energielabel

Een energielabel voor uw huurwoning is eenvoudig aan te vragen door de onderstaande stappen te doorlopen. Energielabel aanvragen worden zeven dagen per week verwerkt.

  • Stap 1: Inloggen met uw DigiD op www.energielabelvoorwoningen.nl
  • Stap 2: Gegevens controleren
  • Stap 3: Beoordeling aanvraag
  • Stap 4:Energielabel ontvangen (al na één dag!)

Let erop dat u bij stap 3 KBS Vastgoedbeheer als Erkend Deskundige aanvinkt, dan kunnen wij voor u uw aanvraag controleren. Het definitieve label dat wordt uitgegeven is 10 jaar geldig en kost slechts 10 euro per woning.

Neem contact op

Indien u meer wilt weten of vragen heeft over het aanvragen van een energielabel voor uw huurwoning dan kunt u contact opnemen met een van de medewerkers van KBS Vastgoedbeheer. U kunt ook altijd bij ons terecht als u meer wilt weten over KBS Vastgoedbeheer. Wij staan u graag te woord.